Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک ودیعه مسکن را ابلاغ کرد.از شروط دریافت تسهیلات مذکور در این دستورالعمل به این موارد اشاره شده است که متقاضیان باید دارای اجاره نامه رسمی از تاریخ ابتدای امسال، متاهل (با استثنا) و نیز به همراه همسرش فاقد مسکن یا زمین مسکونی ملکی در زمان ثبت نام بوده و در سال های 1399 و 1400 از تسهیلات کمک ودیعه مسکن موضوع مصوبات ستاد ملی کرونا استفاده نکرده باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حساب و کتاب وام ودیعه مسکن

به گزارش خراسان، خبرگزاری ها دیروز خبر دادند که بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی ودیعه مسکن را ابلاغ کرده است. طبق جزئیاتی که تاکنون منتشر شده، مستاجران در تهران تا سقف 100 میلیون تومان، در کلان شهرها شامل شهرهای کرج، قم، تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز و اهواز تا سقف 70 میلیون تومان و در دیگر شهرها تا سقف 40 میلیون تومان می توانند این وام را دریافت کنند.همچنین بازپرداخت این وام حداکثر پنج ساله است. وزیر راه و شهرسازی نیز 31 خرداد از مصوبه شورای پول و اعتبار این گونه خبر داده که نرخ سود کمک ودیعه 18 درصد تعیین شده است که 5 درصد آن شامل یارانه می شود.در نتیجه برای مردم، نرخ سود 13 درصد اعمال خواهد شد. با این اوصاف، محاسباتی هم که پیشتر رسانه ای شده، نشان می دهد که اقساط این وام در تهران دو میلیون و 275 هزار تومان، در کلان شهرها یک میلیون و 592 هزار تومان و در سایر شهرها 910 هزار تومان خواهد بود.

جزئیات ثبت نام و استعلام های بانک

با این اوصاف، دستورالعمل مذکور حاکی از آن است که متقاضیان باید به سامانه طرح های حمایتی مسکن به نشانی  https://saman.mrud.ir  مراجعه کنند. در تبصره ماده 2 این دستورالعمل قید شده که مبالغ در نظر گرفته شده برای تسهیلات، پس از دریافت مدارک مورد نیاز و استعلام ها، می تواند به مبالغ کمتر از سقف های تعیین شده کاهش یابد و در نتیجه متقاضی باید میزان تسهیلات درخواستی خود در سامانه را اصلاح کند.

در ماده 3 آمده است: بانک/موسسه اعتباری غیر بانکی موظف است قبل از پرداخت تسهیلات، از سامانه سمات بانک مرکزی دارا نبودن تسهیلات جاری در بخش مسکن (شامل تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن برای متقاضی و همسر ایشان) را استعلام و در صورت مثبت بودن، درخواست متقاضی در سامانه را با ذکر  رد کند.

وثیقه وام ودیعه

این دستورالعمل با بیان این که تسهیلات مذکور در قالب عقد مرابحه خرید کالا و خدمات به مستاجر پرداخت می شود، در ماده 6 افزوده است:وثایق مربوط به تسهیلات موضوع این دستورالعمل مطابق با دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد است.به گزارش خراسان، در آن دستورالعمل،آمده است:

در اعطای تسهیلات خرد به مشتری دارای سابقه و امتیاز اعتباری، مؤسسه اعتباری می‌تواند با رعایت تکالیف قانونی و مقررات مرتبط و همچنین شرایط مندرج در این دستورالعمل، متناسب با امتیاز اعتباری مشتری، میزان تسهیلات خرد اعطایی و درجه‌ نقدشوندگی وثایق و تضامین ارائه شده، حداکثر دو مورد از تضامین و وثایق به شرح مصادیق ذیل از تسهیلات‌ گیرنده یا ضامن دریافت کند: اوراق تجاری از قبیل چک یا سفته مشتری؛ اوراق بدهی اعم از اوراق پذیرفته شده در بازار سرمایه و غیر آن؛ سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس از جمله سهام عدالت؛ واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس؛ چک یا سفته توسط ضامن؛ اموال عینی با ارزش عرفی از قبیل خودرو، مسکوکات یا مصنوعات طلا؛ حساب ‌یارانه اشخاص؛ گواهی کسر از حقوق توسط مشتری یا ضامن؛ ضمانت یک نفر کاسب دارای پروانه کسب که در زمان اعطای تسهیلات دارای فعالیت اقتصادی دایر  باشد؛ در مناطق روستایی ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا مورد تأیید واقع شود مهمور به مهر شورای اسلامی روستا؛ سیم کارت دایمی ثبت شده تحت مالکیت مشتری؛ برای روستاییان، کشاورزان، دامداران سنتی و عشایر، پروانه چرای دام، پروانه چاه کشاورزی، سند مالکیت اراضی کشاورزی، ضمانت زنجیره‌ای، ضمانت صادر شده توسط بنگاه محل اشتغال مشتری، متضمن تضمین دیون تسهیلات‌گیرنده؛ قرارداد لازم‌الاجرا، سایر تضامین متناسب با امتیاز اعتباری مشتری و تشخیص مؤسسه اعتباری.

4 شرط متقاضیان

در ماده 7 دستورالعمل وام ودیعه مسکن، شرایط متقاضیان به شرح زیر آمده است:

1- متقاضیان می‌بایست دارای اجاره نامه رسمی یا اجاره نامه ثبت شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات و دارای کد رهگیری، از تاریخ1/1/1401 به بعد باشند. متقاضی موظف است اطلاعات سکونت و مالکیت خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کند.

2- کلیه متقاضیان و همسر ایشان متعهد هستند که در زمان ثبت نام، فاقد مسکن یا زمین مسکونی ملکی باشند. چنان چه در هر زمان سابقه مالکیت ایشان محرز شود، از فرایند پرداخت تسهیلات حذف شده و در صورت اخذ آن تسهیلات، متعهد به استرداد کلیه تسهیلات دریافتی و جبران خسارات و جرایم مربوطه خواهند بود.

3- متقاضی می بایست متاهل باشد، چنان چه مجرد باشد در خصوص زنان بایستی بالای 35 سال و در خصوص مردان بالای 45 سال داشته باشند.

4- متقاضیانی که در سال های 1399 و 1400 از تسهیلات کمک ودیعه مسکن موضوع مصوبات ستاد ملی کرونا استفاده نموده اند در سال 1401 امکان استفاده از این تسهیلات را ندارند.

در ماده 9 دستورالعمل مذکور آمده است که چنان چه بانک/موسسه اعتباری غیر بانکی نسبت به اعطای تسهیلات موضوع این دستورالعمل به متقاضیان بدون داشتن توجیه بانکی در سقف سهمیه ابلاغی اقدام نکند، مشمول جریمه مالیاتی ذیل ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن می شود.

منبع: خراسان

منبع: فردا

کلیدواژه: وام ١٠٠ میلیونی وام ۱۰۰ میلیونی اجاره ثبت نام وام ودیعه مسکن 100 میلیونی اعطای تسهیلات ودیعه مسکن کمک ودیعه ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۶۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستاجران

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن از ممنوعیت خرید و فروش نهضت ملی مسکن تا زمان نصب کنتور خبر داد و جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستأجران را تشریح کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ابوالفضل نوروزی با یادآوری این‌که لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها با همکاری وزارت راه و کمیسیون عمران مجلس تدوین شده است، اظهار کرد: ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره طرحی است که در صورت تصویب و تبدیل به قانون بخشی از مشکلات در بازار اجاره، زمین و مسکن رفع کرده و به تسهیل‌گری در بخش اجاره می‌پردازد.

وی توضیح داد: این لایحه بر تقویت بازار اجاره از طریق ارائه مشوق به موجران، استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها برای شناسایی خانه‌های خالی و هزینه این بخش از مالیات برای احیای بافت‌های فرسوده شهری و ساخت خانه‌های ارزان‌قیمت برای اشخاص بی‌بضاعت، الزام تمامی دستگاه‌های اجرایی برای ارائه رایگان اطلاعات موردنیاز در سامانه ملی املاک و اسکان و پیش‌بینی ضمانت‌های اجرایی برای عدم درج اطلاعات در سامانه و خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان تاکید دارد.

وی ادامه داد: تقویت سامانه ملی املاک و اسکان جهت شناسایی خانه‌های خالی، تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان و درج معاملات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و ضمانت اجرایی برای ثبت قراردادها و ارائه راهکارهایی برای الزام‌آور شدن این راهکارها از دیگر مواردی است که در این لایحه به آن توجه جدی شده است. بر اساس بندهایی از این طرح، تمامی قراردادها اعم از اجاره و خریدوفروش باید در سامانه ثبت شوند و با اخذ کد رهگیری امکان ارزیابی آنچه در بازار مسکن می‌گذرد وجود دارد.

وی افزود: با تصویب و ابلاغ لایحه مذکور در استان‌هایی که نرخ تورم عمومی سالانه بیش از 30 درصد باشد شورای‌عالی مسکن مکلف است تا نسبت به تعیین سقف حداکثر افزایش اجاره‌بها به میزان 50 تا 100 درصد تورم عمومی سالانه اقدام کند. حمایت از مستأجران از طریق پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن در سال جدید با توجه به تورم و همچنین نظارت بر پرداخت تسهیلات توسط بانک‌های عامل بخش دیگری از این طرح به شمار می‌رود.

نوروزی تسهیل در فرآیند خرید و فروش و کاهش هزینه‌های مبادله در بازار مسکن را از دیگر ویژگی‌های این طرح عنوان کرد و گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است ظرف 6 ماه بعد از لازم‌الاجرا شدن این قانون، دسترسی‌های برخط برای استعلامات ثبتی و ثبت هرگونه سند رسمی را از طریق مرکز مبادله اطلاعات برای سامانه املاک و اسکان و سامانه املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی به صورت تمام الکترونیک و شبانه‌روزی فراهم کند.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: اخذ عوارض از اراضی بلااستفاده و نحوه هزینه کرد این عوارض بخش دیگری از موارد مورد تاکید در این طرح است. همچنین برای کاهش التهابات مسکن و برای جلوگیری از معاملات سفته‌بازی واحدهای در حال احداث تا قبل از تحویل واحد مسکونی یا نصب کنتور و گواهی پایان‌کار ساختمان، امکان نقل و انتقال واحدهای نهضت ملی مسکن به هر شیوه‌ای وجود ندارد و ممنوع است و محاکم و ادارات پذیرفته شده نیست.

نوروزی ابراز امیدواری کرد تا با تصویب لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها و ابلاغ آن، بخشی از موانع موجود در اجرا قانون جهش تولید مسکن و بازار مسکن و اجاره بها برطرف شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک ۸۵ درصدی سرخابی‌ها
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • پیامک اقساط نجومی برای متقاضیان نهضت ملی مسکن
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • خبر خوب برای مستاجران ؛ اجاره‌بها زیاد ممنوع !
  • برنامه جدید وزارت راه برای حمایت از مستاجران اعلام شد | وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • خبر خوش برای مستاجران
  • با ۳۰۰ میلیون تومان در کدام محله خانه اجاره کنیم؟
  • جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستاجران اعلام شد
  • جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستاجران